илюстрация Министерството на финансите на САЩ обяви новите санкции.Съединените щати наложиха

...
илюстрация Министерството на финансите на САЩ обяви новите санкции.Съединените щати наложиха
Коментари Харесай

САЩ санкционират говорителя на Кремъл и руски депутати

илюстрация

Министерството на финансите на САЩ обяви новите наказания.

Съединените щати постановиха нов кръг от санкции на високопоставени съветски чиновници и олигарси. Сред засегнатите е и фамилията на представителя на Владимир Путин Дмитрий Песков, заяви " Индипендънт ".

То също по този начин наложи нови наказания на членове на управителния съвет на ВТБ, съветската банка, която глоби предишния месец, както и на 12 съветски депутати.

Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин разпознава частен аероплан за 90 милиона $ и яхта, благосъстоятелност на Виктор Векселберг, по-рано глобен съветски предприемач, като " блокирана благосъстоятелност ".

Този ход пристигна, до момента в който Съединени американски щати и техните западни съдружници се пробват да засилят натиска върху хора към Владимир Путин поради нападението против Украйна. Министерството на финансите упрекна хора, които глоби, че поддържат офанзивата на Кремъл против съседа му.

" Министерството на финансите продължава да държи виновни съветските чиновници за това, че са позволили неоправданата и непредизвикана война на Путин, сподели в изказване министърът на финансите Джанет Йелън. Днешните дейности в допълнение изолират съществено повредената съветска стопанска система, като не разрешават търговията с артикули, които са от основно значение за икономическите и финансовите ползи на всички съветски елити.

Откакто съветските войски нападнаха Украйна на 24 февруари, администрацията на Байдън наложи наказания на огромни съветски банки, съветската централна банка и редица лица, в това число Путин и външния министър Сергей Лавров.

Междувременно президентът на САЩ Джо Байдън разгласи в петък, че той и Г-7 подхващат стъпки за лишаване на статута на постоянните нормализирани търговски връзки на Русия като част от различен кръг от дейности за наказване на Русия.

" Докато Путин продължава безмилостното си нахлуване, Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници не престават да работят в крачка за усилване на икономическия напън върху Путин и за по-нататъшната изолираност на Русия на международната сцена ", сподели Байдън, който направи изявленията си от Стаята Рузвелт на Белия дом.

Байдън сподели, че се причислява към други съдружници, в това число страните от Г-7 Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Обединеното кралство, плюс НАТО и Европейския съюз, за ​​отнемане на статута на Русия за най-облагодетелствана търговия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР